Lär känna oss

 

Våra eminenta verkstad där ni möter Oliver & Martin.

 

 Oliver 

Oliver är en av våra suveräna marintekniker på PCM Marin som är utbildad och behörig för både Evinrude och Mercury motorer. Han är en social och varm person som är trivsam att ha omkring sig. Under tio års tid åkte Oliver wakeboard på elitnivå så båtlivet har alltid spelat en central roll i hans liv. Med ett huvud på skaft och nyfikenhet löser han problem i en handvändning. Han sökte sig till PCM Marin dels för att det ligger bra geografiskt. Han älskar nämligen att vara nära havet. Dessutom är jobbet otroligt roligt och givande. En kär vän till Oliver är hans coola motorcykel som han gärna cruisar iväg på när arbetsdagen tagit slut.

Tips till en båtägare från Oliver – Ha alltid med ett extra papperssjökort på sjön
På sjön i Olivers hörlurar – Vågorna – Uno Sveningsson

 

 

Martin 

Martin är en erfaren och rutinerad marintekniker med en strävan att alltid utvecklas. En pedant som gärna lämnar sitt arbete i toppskick. Han är auktoriserad för både Mercury- och Evinrude motorer. Han är positiv och rolig att ha omkring sig. SM-guld, NM tvåa och EM trea finns på hans meritlista från karriären som båtracerförare. Fart är en röd tråd i Martins liv. Att testköra Mercurys nya joysticksystem i en Anytec 868CAB då hastigheten letade sig upp till 63 knop på ett spegelblankt hav är ett av hans favorit minnen från sjön. Han sökte sig till PCM Marin just för att jobba med den här typen av båtar som vi säljer och med mer avancerad utrustning.

Tips till en båtägare från Martin –Tvätta gärna bort saltstänken från din båt med sötvatten.
På sjön i Martins hörlurar- Säg mig var du står – Carola

 

Vår skarpa säljare, administratör och företagets maskot. Möt Sebastian, Maria och Cesar.

 

Sebastian 

Vår förtroendeingivande säljare som varit längst av oss alla i båtbranschen. Hans kunskaper inom båtar och motorer är svåra att slå. Med sitt trevliga sätt och analytiska förmåga vill han alltid sälja rätt båt till sina kunder och behåller gärna relationerna under många år. Idag åker han runt i vår vackra skärgård i familjens älskade Fjord 24 weekender med många härliga upplevelser. Nämndö skärgård är en av favoriterna. Det du inte vet om Sebastian är att det bor en liten konstnär i honom, han är duktig på att teckna. Han älskar sitt jobb och tycker det är otroligt roligt att få hjälpa människor att uppnå sin fritidsdröm.

Tips till en båtägare från Sebastian – Ta råd av oss som är erfarna vid ett båtköp så det blir rätt.
På sjön i Sebastians hörlurar – Blå, blå känslor i natten – Tomas Ledin

 

 

Maria 

Ni som ringer till PCM möts oftast först av Marias ljuva stämma när hon fullkomligen kastar sig på luren. Hon är vår administratör, webbredaktör och ekonomiansvarige. Maria hoppar även in som säljare ibland, särskilt på mässorna. Det var variationen i arbete som gjorde att Maria sökte sig till just PCM Marin. Att få hoppa in som båtfotograf mellan varven är en av hennes favoritstunder. Hon har en lång relation till havet som gammal seglare men nu är det motorbåt som gäller, från segeltrim till motortrim. Det du inte visste är att Maria är en mycket stolt gudmor till ett containerfartyg, OOCL Savannah. För övrigt är Maria inte gift med någon på PCM Marin som många kanske tror.

Tips till en båtägare från Maria – Ha och visa respekt på sjön
På sjön i Marias hörlurar – Ta mig till havet – Peter Lundblad

 

 

Cesar 

Vår maskot och Sebastians bästa vän. Han är en Nova Scotia Duck Tolling Retriver eller Tollare med ett enklare namn. Cesar förgyller tillvaron på PCM Marin och har en förmåga att få våra kunder att trivas, stora som små. Lite av en ”isbrytare” om så behövs. Han blir överlycklig om han får åka båt eller följa med i vår Cheva som han tycker mullrar så härligt. Cesar tror att alla som öppnar dörren är där för att leka med just honom. Han är otroligt snäll, älskar alla och vill gärna vara i centrum.

Tips till en båtägare från Cesar – Tag med sötvatten till din hund, vi mår inte bra av havsvatten
På sjön i Cesars hörlurarCesar uppskattar mullret från en V8 mest av allt.

 

Våra tre starka ägare, Peter, Petter och Claes.

 

Peter 

Peter är en av våra ägare som driver bolaget framåt med en outtröttlig energi och entusiasm. Idéerna sprudlar och ingenting är omöjligt. Vi kallar honom för ”bergsgeten” då han är extremt seg och uthållig. Han möter upp kunderna med inställningen att skapa en långsiktig relation samt göra kundens båtliv enklare och mer upplevelserikt. Från att en gång ha styrt över Silja Lines båtar styr han nu över PCM Marins armada. När han är ledig njuter han gärna av en god måltid som han med stort intresse tillagar själv. Det är inte bara matlagning som intresserar honom utan en massa annat inom sportens värld också, cykling, skidåkning, golf och som sagt, ingenting är omöjligt.

Tips till en båtägare från Peter – Se till att alltid ha ett sjökort ombord.
På sjön i Peters hörlurar – Bridge Over Troubled Water – Simon & Garfunkel

 

Petter 

Petter är vår sociala och båttokiga norrman som alltid kommer in med ett glatt humör. Han var den som tillsammans med Claes startade bolaget 2004. Idén att starta PCM Marin AB bygger på att han helt enkelt är båttokig. Idag är Petter en glad pensionär och spenderar en hel del tid i Spanien. Petter är inte aktiv i vår dagliga verksamhet men absolut aktiv i företaget. Han ställer alltid upp när så behövs.  Petter njuter som mest när han får ta med sig sina barnbarn ut i Stockholms Skärgård. Hans smultronställen finns i den yttre skärgården bland små öar och vacker natur. Idag kör han en Nordkapp Noblesse 720 men fick han drömma skulle han gärna köra en Anytec A30 med dubbla Mercury 400 på.

Tips till en båtägare från Petter – Utnyttja hela säsongen från tidigt på våren till sent på hösten
På sjön i Petters hörlurar – You Got It – Roy Orbison

 

Claes

Vår banktjänsteman som sadlade om till sitt stora intresse, båtar. Claes är en varmhjärtad person som inger trygghet och sprider positiv energi omkring sig. Redan vid barnsben var Claes nära hav och båtlivet. Det var han tillsammans med Petter som startade PCM Marin 2004, två grannar som förverkligade en dröm. Claes är idag pensionär och tillbringar mycket tid i Spanien. Han är inte aktiv i vår dagliga verksamhet men fortfarande aktiv i företaget fast mer på distans. Han kommer gärna hem och jobbar på våra mässor och trivs då som fisken i vattnet. Ytterskärgården tilltalar honom mest där han anser det finns ett helt pärlband av smultronställen. Hans favoritbåt är en Cobalt.

Tips till en båtägare från Claes – Vårda din båt
På sjön i Claes hörlurar – Så länge skutan kan gå – Sven Bertil Taube